lördag 31 augusti 2013

Lite interiörbilder

har efterfrågats och kommer här.

Nästan alla armaturer hade kommit så elektrikerna var här i går. Tyvärr så saknades en del till wc-lampan så den kunde de inte montera, likaså för lysröret till entrén. Saknades också en del till badrumslampan (som i o f s är monterad men saknar lysröret) och ett fäste till en av utebelysningarna. Man baxnar verkligen - hur kan armaturleverantören/rna missa allt det här? Så det blir för elisarna att komma tillbaka nästa vecka för att komplettera.
Passar perfekt i stilen. Var inte lätt att hitta något svart som hade rätt IP-klass
Utomhusbelysningen
Fin solcellsbelysning från våra goda vänner Benke och Anneli som var på besök igår. Sugen på att köpa fler.

Baddrumskommoden har fått lådor och handtag
Muraren har också varit här under veckan för att mura in avloppsrör mm som kommer upp i dagen under huset. Ser bra ut.
Lasse har monterat skjutdörrsbeslagen - blev riktigt bra,  även om vi vant oss att öppna dörrarna utan "handtag".






torsdag 22 augusti 2013

Puffa kuddar

Nisseby jobbar på och har satt upp garderobsdörrar, skafferihyllor, bardisk, hyllor och lådor till badrummet. Det blir riktigt snyggt. Lite jobb kvar till idag som sockling av köket med mera. Trappan är på plats igen, men den skarpa kanten mot vardagsrumsdelen var inte avslipad som överenskommet, så sättsteget fick åka tillbaka till Färingsö för ytterligare en justering. Förhoppningsvis ska de vara klara efter dagens slut.

Lite jobb kvar för elektrikerna, röris och muraren. Armaturer ska upp på wc, badrum och utomhus. Nytt handfat ska monteras. Förhoppningsvis kan vi få mässingsvattenlåset monterat, men det är inte säkert att det passar. Muraren ska isolera och mura in alla rör under huset.

Kuddar att puffa på den snygga sittbänken

...å ännu fler

Klädkammaren har fått ett lyft med garderobsdörrarna
Själva ligger vi inte på latsidan, uppe före sju varje morgon. Det kan ju dyka upp någon hantverkare utan förvarning och de är ju morgonpigga. Vi hinner både med att bygga carport och puffa kuddar.

In progress



Gårdagens spånspikning - all respekt till snickarna som spikade upp närmare 10 000. Det här är bara cirka 180. Det är främst i hörnen det märks att amatören har varit framme.

fredag 16 augusti 2013

Ingen rast ingen ro

Hemma igen i går natt från en tripp till Norge. Misstänkte att det skulle kunna dyka upp hantverkare tidigt på morgonen, så vi var uppe i ottan (läs ca 7-tiden). Mycket riktigt klockan 7 dök Nisseby upp med sittbänkar, skrivbordsskiva, delar av bardisken och två glada bröder. Strax efter kom Tommy, elektrikern för att elektrifiera fläkten i Lennarts sprayrum.
Full fart med andra ord.
Per monterar diskmaskinsfront o dyl

Kalle och jalusiskåpet

Trappan fick åka tillbaka till Färingsö för liten korrigering då vinkeln mot väggen inte blev helt rätt. Nästa vecka kommer Ronny (eller Kalle, eller Per eller?) och slutför förhoppningsvis de sista jobben med sockling, hylluppskruvning, lådhopskruvning med mera. Vore nämligen bra om allt blev klart då Charlotte har anlitat fotograf som ska ta bilder på hus och inredning nästa måndag.

onsdag 7 augusti 2013

Nu är semestern över för vissa...

å huset fylls av hantverkare igen, till och från. Idag kom både el och röris för att göra en del kompletteringsjobb. Känns bra att saker blir gjorda så här snart efter semestrarna. Armaturerna som beställdes före semestern har dock inte dykt upp, så helt färdigt blev det inte. I morgon hoppas vi Nisseby kikar in och gör de sista mätningarna till det som är kvar på inredningen.
I morgon bitti kommer också plåtis och gör en del kompletteringar ovanför entrétaket där det fanns lite för stora glipor.
Björne monterar spotlights under huset
 Vi kämpar på med carporten, eller mest är det nog Lennart som gör det. Jag kommer mest med bra och dåliga råd ;). Ska också försöka fixa till min tidigare fuskupphängning av brevlådan.
Carport 0.2
Test av blomfärger mot huset