måndag 28 april 2014

Vi knep andrapriset

Förstapriset gick till en ombyggd läderfabrik. I år hade de bestämt sig för att ge även andra och tredjeplatsen en utmärkelse (diplom?!) Och vi hamnade på andraplatsen med motiveringen: "Andrapriset gick till en villa på Drabantvägen i södra Boo. Huset har träfasad och är specialritat för platsen. Enligt motiveringen imponerar den med sin smarta planlösning som möjliggjort att tomten har kvar sin ursprungliga form."

Mer info finns här: http://news.cision.com/se/nacka-kommun/r/renoverad-laderfabrik-tog-hem-nackas-stadsbyggnadsutmarkelse-2014,c9575556

söndag 27 april 2014

Kommunbesök

Stadsarkitekter med flera dök upp på lördagsmorgonen för att beskåda huset inför omröstningen av Nackas stadsbyggnadsutmärkelse. De verkade gilla vad de såg, framförallt att vi låtit så mycket av tomten vara orörd och inte sprängt bort en massa berg. Men vi "tävlar" ju med många andra typer av objekt såsom förskola, skulpturer och renovering av gammal fabrik, så utgången är oviss. Nästa vecka får vi resultatet
32 personer från kommunen inspekterar

Jag inspekterar

torsdag 24 april 2014

Nominerade till Nackas stadsbyggnadsutmärkelse 2014

Så roligt och spännande, vi är nominerade till Nackas stadsbyggnadsutmärkelse. En av tio utvalda.
I helgen avgörs vinnaren.
Nackas stadsbyggnadsutmärkelse (nytt fönster)

Fotografierna från Nissebys fotograf ligger på deras hemsida. Jättefina bilder, men vi kanske borde ha städat i garderoberna och gjort det sådär heminredningstidningsperfekt.
Nisseby snickeri inspiration (nytt fönster)

torsdag 17 april 2014

Plankproblem igen

Staketet mot vägen har vi fått upp. Maken var och köpte de sista ribborna i storleken 4x4 cm hos Fredells i helgen. Nu visar det sig att man slutar att tillverka den här dimensionen och de vi köpt kommer inte räcka. Varken Orminge Trä eller någon annan brädgård har några heller. Antingen blir det att kasta alla vi köpt in och köpa nya i annan dimension eller se om någon brädgård kan såga till dem.


Trappan i corten

blev riktigt fin. Smederna gjorde jobbet bra. De har svetsat fast två olika "stolpar" att välja på till räcket. Så himla bra eftersom det bästa är att se dem live för att kunna bestämma.
Metallen kommer rosta på samma sätt som cortenpartierna runt fönstren. Vi hoppas att vi inte kommer dra runt för mycket rost, kanske behöver vi en dörrmatta på betongplattan ovanför.
Inte riktigt klart när de dyker upp nästa gång - då ska de ju ha med sig grindstolparna. Ska bli spännande att se dem.

Trapp med testräcke. Vi valde den nedersta stolptypen.

Nöjd smed

måndag 7 april 2014

I rivningstagen

I morgon kommer smederna och ska börja svetsa ihop trappan upp till huset. Helgen användes bland annat till att gjuta fast stolpar för staketet mot grannen och rivning och iordninggörning av marken. Så nu har vi fuskat i branscherna murare och markarbetare (och i viss mån rivningsarbetare också).
Betongvisp