tisdag 25 december 2012

Julefrid och skottning

Nu har julefriden lagt sig över bygget. Men det envisa snöandet gör att vi måste skotta även en dag som juldagen. Man får ta det som ett motionspass så känns det bättre. Frågan är bara var vi ska lägga all snö, det börjar bli fullt i högar och vallar.



lördag 22 december 2012

Glade snickaren

Årets sista byggmöte. Snön ställer fortfarande till lite problem men med värmefiltar och glada snickare går det framåt och nu börjar husets form ta form. Finsnickeri med sarger i trä som följer bergets kant och ställningar för formen kräver sina kompetenta snickare (som vi har såklart!)


Tjärlasyrgrundningen går framåt. Nu börjar det bli fullt i garagehyllorna, så nu fick det bli ett besök till Ikea för inköp av fler lagerhyllor + lunch för två för 15 kr.

söndag 16 december 2012

Snötomte

Det var så tråkigt att skotta så jag behövde göra en snögubbe. Hoppas hen glädjer byggarna i  morgon bitti.


lördag 15 december 2012

Markarbeten!

Vi har ju hela tiden hört att "markarbeten blir alltid mycket dyrare än vad man räknar med". Jo det har vi också förstått, men kanske inte hur mycket.  Fick en genomgång av Erik och Magnus igår - nästan dubbla notan! Kanske inte riktigt vad vi räknade med när vi tänkte "dyrare än beräknat". Men nu är det inget att göra åt det utan bara gå med mössan i hand till banken och be att få låna lite till.... Får också hoppas att vi kan få ut mer än vi räknat (lågt i o f s) för radhuset.
Nu är vår byggare och deras ue så hyggliga att de inte tar ut sitt sedvanliga administrativa+vinst-pålägg på de belopp som översteg det budgeterade. Det tackar vi verkligen för.

Arbetet fortsätter och nu är det fyra snickare som jobbar för att få till ställningarna för bottenplattformarna. De får ju börja sina dagar med att skotta fram bygget och det sackar ner på tempot. Vi ska försöka hjälpa till med just skottningen framöver, då vi har möjlighet.
Ställningen för utkragande sov,- och badrumsdelen tar form

Magnus mäter

Källis tinar upp marken


torsdag 13 december 2012

150 timmar....


.....kommer det minst ta att grunda alla trästavar. 9 000 stycken á 1minut/st vilket motsvarar en månads heltidsarbete. Lennart påbörjade arbetet idag och resultatet är det här + skavsår på näsan.
Nu är det bara resten kvar


tisdag 11 december 2012

100 liter dansk traetjaerelasur

Första leveransen tjärlasyr från Fyra vindar i Danmark, har anlänt. Nu kan vi börja grunda träspånen.

fredag 7 december 2012

Heldag

På morgonen sedvanligt byggmöte. Erik på plats och så också elentreprenören. Gick återigen igenom alla elritningar som han fört över i sitt ritningsprogram. Inte nåt som engagerar så där enormt mycket om jag ska vara ärlig, men det är viktiga beslut. Höjd och placering på alla uttag etc. Men till nästa byggmöte den 21 december ska han (och vi) vara klar hoppas vi
Idag kom också Charlotte till bygget och fick se hur det ser ut och träffa Erik. Tur att det var så mycket snö så man slapp se allt grus och all lera.Vi diskuterade igenom de flesta frågor vi samlat på oss, allt från kakelval, betongfärger och andra materialval. Sedan åkte vi ut till Artipelag och åt en god och trevlig lunch. Ni som inte varit där - åt dit omedelbart!
Därefter hem och träffa första fastighetsmäklaren, han verkade riktigt bra. Ska träffa två till, två måndagar i rad.
Charlotte och Erik

Fåglarna mumsar på de frusna äpplena

Ateljén

Harspår


onsdag 5 december 2012

Inge bra alls..

...med all snö. De tappra snickisarna var ändå ute för att försöka skotta i morse, men gav av väldigt förklarliga skäl upp.
Hoppas de fick njuta av en ledig dag.

tisdag 4 december 2012

Planera försäljning

Bra att vara ute i god tid, så vi har bokat in möten med några mäklare för försäljningen av vårt befintliga hus.
Ska bli spännande att höra vilken värdering de gör. Finns en massa annat att ta ställning till också, arvode, hur de annonserar mm. Blev ett nytt Excelark.

lördag 1 december 2012

Första leverans trästav

Igår anlände den första nätta leveransen av 1,5 ton trästav. Inlassat i garaget av maken = styrketräning.
Ser ut att vara riktigt bra kvalitet, även om vi inte har kunnat granska alla. Lagom grov yta för att det ska se levande ut. Nu väntar vi på tjärlasyren från Danmark och sedan är alla sysselsättningproblem som bortblåsta.

I övrigt går arbetet långsamt framåt. Fundamenten under ateljén är gjutna. Ingen formsättning av plattan denna vecka heller. Misstänker att vädret inte gör det lättare heller.