söndag 30 oktober 2011

Prickmark

Februari-mars 2011. Tanken känns väldigt tilltalande - tänk att bygga ett eget hus! Nu bläddras i huskataloger från Trivselhus, Myrsjöhus och en uppsjö andra. Samtidigt kontaktar vi kommunen för att få en karta över tomten för att se var man kan bygga. Första lilla kallduschen, i princip all plan mark är prickmärkt, dvs man får inte bygga något som helst där. Kvar är kullen där lilla stugan står idag.
Kan man verkligen bygga något där. Inget av husen i huskatalogerna verkar passa. Ska vi anlita en arkitekt istället? Nu börjar maken surfa runt och leta hus och därtill hörande arkitekter. Hittar ganska många spejsiga  och annorlunda hus.
Vi väljer ut ett 10-tal som får en förfrågan tillsammans med tomtkartan. Maken gör dessutom en modell för att visa höjdskillnader och trädens placering. Vi väljer ut att träffa fem arkitekter. Faktiskt fyra kvinnor och bara en man. Nu börjar intervjuturnén.



Är också på möte i Boo Gårds skola där kommunen presenterar den nya detaljplanen för området. Till vår lättnad är det inga planer på förtätning på Drabantvägen. Inte heller kommer busstrafiken gå där. Däremot ska det byggas både en- och flerfamiljshus bortåt Gustavsvikshållet. En stor infartsparkering och ny trafikplats ska byggas vid svackan under Värmdöleden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar