lördag 21 juli 2012

Byggstart i höst?

Träffar nu byggare ett för ett sista möte och upplägg av tidplan inför hösten. Han vill gärna komma igång i september. Vi är lite skeptiska till det. Nu är det semestertider och den konstruktör som byggaren har kontakt med är tillbaka i v 33. Konstruktionsritningen måste vara klar innan vi kan få ett mer specifikt pris på bygget. Sedan ska vi skriva kontrakt, administrativa föreskrifter, avtal om ersättningsmodell, ha tekniskt samråd med kommun (och få godkänt). Ingen spade får sättas i marken förrän kommun godkänt.

Innan dess måste vi också förstå vilket material vi ska välja för husets stomme, trä eller betong. Eventuellt kan vi behöva spränga lite berg för att få ner huset (om vi väljer träbjälklag). Inget lätt och helst ska vi hinna med allt detta på några veckor!

Det får inte bli för sent in på hösten för byggaren och hans personal kan ju inte gå och vänta. Vi hoppas verkligen att vi slipper vänta till i vår. Och då vet vi ju inte heller om byggare ett fortfarande har möjlighet att ta uppdraget.

Hur som helst har vi fortfarande stort förtroende för byggare ett (byggare två har fortfarande inte hört av sig trots telefon och mejl). Han är flexibel och har en vilja att lösa det mesta. Den ersättningsform vi tänkt oss (som kan vara till nackdel för byggaren själv) är den han själv föreslår när vi säger att priset ligger på smärtgränsen och att vi inte kan ta för stora risker att det blir dyrare.

Vi har bokat ett nytt möte med honom till v 32 för att gå igenom avtal mm. Nästa steg är att kvickt som attan få till ett möte med honom, arkitekten och konstruktören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar