söndag 26 augusti 2012

Chamotte och silikat

Lördagen bjöd på besök i det nybyggda området Annedal vid Solvalla. På rekommendation av Charlotte kikade vi på skärmtak, glasräcke och träspån:


Inte av högsta kvalitet direkt. Satt spikade med en spik. Men en uppfattning om hur huset kommer se ut fick vi.
Därefter till Höganäs för att bestämma vilket vitt kakel vi ska ha tillsammans med de grå (Stone Cult silver) i badrummet. Vi har också äntligen bestämt oss för kakel på gästtoan: vitt tegellagt med svarta fogar. Golv ska vi fundera en vända på till. Vi har tre riktigt snygga alternativ: Nordskiffers grafiska svartvita, mosaik i mässingsfärg eller små mattsvarta mosaikbitar, vilka tyvärr är horribelt dyra (ca 5 000 kr kvm). Har också fallit till föga för mässingskranen som vi nu tycker kan bli läcker detalj...än är vi inte för gamla för att ändra oss :).

Sedan kikade vi på spiskassett. Diskussion fram och tillbaka om storlek, säljaren rekommenderade en som var 50 cm bred, framförallt för att undvika att det blir svart på glasen när man eldar. Ju större spis desto mer ved måste man lassa in för att få en effektiv förbränning. 50 cm är alldeles för litet på en bänkyta som är 200 cm - vi behöver ha en större. Just nu funderar vi på en som är ca 80 cm. Tyvärr var insidan på Sparthermkassetten gräddvit - inte snyggt alls. Får leta vidare.

Fick också veta att om man vill ha spisen som värmekälla behöver man bygga runt spisen med chamotte som ska vara dyrt. Vi lutar åt att bara komma åt mysfaktorn och då bygger man med silikatplattor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar