söndag 27 januari 2013

Tre lager isolering och Hajomfönster

Isolering i sovrumsdelen
Nu är jobbet igång med att lägga ut isoleringen till grunden. Tre lager som hålls ihop med särskild skruv som sticker upp och gjutes ihop med betongen så att de hänger kvar under bottenplattan som i sin tur hålls upp av pelare.
Kontrollansvarig kommer ut på onsdag och inspekterar inför gjutningen grunden (valvet) för ateljén. Betongbilen beställd till torsdag. Ortogonal har varit och mätt upp huset igen.
Isolerad ateljé


Armering till pelarna
Nu är det också dags att beställa fönster och skjutpartier. Lennart tillbringade någon timme hos Nordströms trä för att gå igenom allt. Lättare sagt än gjort. Det finns en hel del krav vi måste ta hänsyn till. Glaset på gästtoan måste vara brandsäkerhetsklassat, den måste finnas godkända lås på alla öppningsbara fönster/skjutpartier som ligger lägre än fyra meter över mark och fönster lägre en 1,80 från golv måste ha barnsäkerhetsspärr. Som tur är har vi inte så många öppningsbara fönster. Dessutom behövde vi bestämma om de ska vara sido-, över-/underhängda eller toppvridna. Vi vill helst inte att barnsäkerhetsspärrarna ska ligga utanpå fönstren och det verkar som de toppvridna har inbyggd spärr så det får nog bli den varianten. De är också lättare att putsa inifrån.
För cirka ett år sedan fick vi en offert direkt av en Hajomsäljare på 355 000 kr för allt inklusive tre dörrar. Nordströms ligger betydligt högre och Hajomsäljaren har slutat så vi får se om vi kan få ner priset på något sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar