torsdag 6 juni 2013

På´t igen och nationaldagsfirande

Efter byggmötet i onsdags, som blev ovanligt kort, fick vi se betongskivan som snickarna gjutit. Det vara andra försöket och nu blev den riktigt snygg! Tyvärr blev det några små repor, men de kanske går att vaxa bort trodde Janne.
Anja (som äger målarfirman), undertecknad och Ingela beundrar betongskivan
Det har blivit lite pyssel att få upp skjutdörrarna. För att få dem att glida fint utan att stöta i väggen fick de lägga till 6 mm. Har "provskjutit" dörrarna och de känns väldigt stadiga.

Bassi provskjuter

Vi skulle ha haft våtrumskontroll idag men tyvärr hade inte våtskiktet/betongen torkat tillräckligt. Nu står fläktar och avfuktare på för att göra ett nytt försök på tisdag. Betongen måste vara tillräckligt torr för att man ska kunna lägga klinker på det. Det här var något vi faktiskt var lite oroade över i vintras när KA påpekade att torktiden för betongen kunde vara upp till 6 månader. Det ska dock finnas ett material som man kan lägga på som gör att det torkar snabbt.


Lasse och Källis har börjat spika upp cederpanelen på baksidan. Alla snickarna var där även idag på nationaldagen, i gassande solsken, och jobbade för att kunna få tre dagars ledig i följd istället.

Bassi syllisolerar förrådet.

Själva firade vi nationaldagen med att grundmåla den sista leveransen träspån. Det har nämligen blivit mycket mer spill än vi räknat med. Bland annat spricker de och så behöver snickarna kapa dem för att passa mot tak och hörn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar