tisdag 8 november 2011

176 kvm

Jaha, nu börjas det tänker vi när vi får första mejlet från kommun. Handläggaren mäter det till 176 kvm! Enligt ritningarna är byggarean bara drygt 160 kvm, vi blir ganska upprörda och undrar hur det här kommer sig. Dessutom påpekar de att husets höjd överskrider det tillåtna, vilket vi i o f sig redan visste. När man avviker från detaljplanen så måste kommun fråga grannarna om det är ok (s k grannhöran), vilket givetvis försenar ett beslut ytterligare.
Bygglovsenheten behöver också den slutgiltiga kartan från lantmäterienheten. Enligt Kerstin ska vi få den denna vecka. Charlotte måste sedan rita in huset på denna karta. Puh!

Snabbt mejl till både Charlotte för att be att få en skiss med rumsytorna beräknade, och till handläggaren på kommunen för att fråga hur han kom fram till 176 kvm.
Idag fick vi svar från båda. En ursäkt från handläggaren som hade räknat med förråd mm i byggnadsytan, vilket inte ska ingå. Charlotte skickar skiss och lovar att göra den nya ritningen, är inte ett så stort jobb. Vilken tur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar