söndag 6 november 2011

Marklov, kontrollansvarig och exklusiva material

Oktober 2011. En av de döda ekarna som vi vill ta bort står på prickmark och då behöver man ansöka om sk marklov. Maken skickar in ansökan med foto på döingen och det tar faktiskt bara en vecka och vi har det beviljat. Arboristen är inbokad den 18 november med alt 25 november för fällning och putsning av de andra träden. Vi får hoppas att det varma vädret håller i sig några veckor till.

För att få bygglov måste man ha en namngiven kontrollansvarig. Den kontrollansvarige ska se till att byggaren följer ritningar och lagar vid bygget. Vi mejlar ut till flera stycken och får faktiskt in en hel del intressanta svar. Vi bestämmer oss för att träffa två av dem. Den vi gillar mest är dubbel så dyr som den andra. Vi tar referenser, båda får bra sådana. Beslutsvånda. Men efter en helgs diskuterande om och men, väljer vi han som är dyrast och håller tummarna för att magkänslan denna gång har rätt.

Maken har googlat runt på leverantörer av träspån. Finns några stycken, vi får varuprov och kostnadsförslag från en firma i norra Sverige, ca 2 500 kr/kvm, visserligen målat en första gång och inkl uppsättning, men totalkostnaden för huset skulle bli runt halva miljonen! Vi letar vidare och hittar en firma i Estland, som tyvärr inte svarar och en i Finland som också ska skicka varuprover och offert. Blir intressant att se vad det kostar där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar