måndag 17 september 2012

Vårt fantastiska byggteam

Idag var det möte igen - den här gången på tomten för att se var bottenplatta mot mark resp den utkragande plattan hamnar. På plats var David, Magnus och Charlotte. Å vi två förstås.
Ser ut att bli ganska bra trots allt. De delar som Charlotte hade ritat som utkragande blir just så. Verkar inte heller vara något problem med pelarna, oavsett om de möter berg eller inte. Finns lösningar för allt (om det finns plånbok ;). Tyvärr blir det lite mer sprängning än vi räknat med från början, men det beror främst på att kommunen räknar snitthöjden på ett annat sätt än arkitekterna. Å tyvärr måste vi ju rätta oss efter kommunens sätt.
En annan sak var också vår uppfattning om vad som är träspån. Charlotte hade tänkt sig en mer tunn och "spretig" variant. Alltså det som vi tidigare avfärdat som "inte av högsta kvalitet" på http://www.villalannersta.blogspot.se/2012/08/chamotte-och-silikat.html. Jag är benägen att hålla med om att det nog blir snyggare, även om Lennart inte är lika lättövertygad ;). Så ut och leta leverantörer igen.....
Fikapaus

Vi har bokat det tekniska samrådet hos kommun till den 4 oktober. Då ska kontrollplan och konstruktionsritningar finnas. Dessutom behöver vi ha tecknat en byggfelsförsäkring och för det behöver vi avtalet klart med Magnus. Nästa torsdag blir det därför maratonsittning i syfte att få allt klart. Lennart uppdaterar febrilt byggnads- och rumsbeskrivningar med allt från bortsprängning av jordkällaren till lamptyp under entrétaket. Undrar hur många beslut vi tagit under resan, för att inte tala om ändrade beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar