onsdag 5 september 2012

VVS och sondering

I dag var det möte med Magnus och VVS:arna från Noréns rör. Gick igenom huset och diskuterade lämpliga placeringar av dusch och kranar bland annat. Dessutom fick vi veta att man måste ha särskilda "boxar" för att lätt komma åt kopplingar och snabbt se om det skulle uppstå läckage. Lite bökigt blir det att förse toa, kök och badrum eftersom det ligger så spritt i huset. Visserligen har vi varit medvetna om det länge men förträngt det.... Vi får hoppas att det inte kostar alltför mycket.
Elkillen som också skulle varit med lämnade tyvärr återbud halvtimmen innan vårt möte. Förhoppningsvis kan vi träffa honom nästa vecka.

Sedan hörde konstruktören av sig och behövde få veta mer mått på tomten. Bland annat om 25-meterslinjen förskjutits i och med att vi har avtäckt marken och ungefärligt djup till berget där pelarna ska stå. Över 2,5 meter kräver en särskild konstruktion, nämligen. Det skulle då behöva komma ut någon och göra mätningarna. Vi ringde upp och bad i all hast dem att göra det, skulle ta tio timmar för dem. Men vid närmare eftertanke bestämde vi oss istället för att åka ut och se om det verkligen behövdes. Det kostar ju en slant. Åkte också till Bygg-Ole för att köpa armeringsjärn som vi skulle kunna slå ner i backen för att mäta djupet.
Visade sig att vi i praktiken inte grävt något alls på 25-meterslinjen. På alla ställen där vi lyckades nå berget (om det inte var stora stenar, men det vet vi ju inte) var det inte djupare än 60 cm. Får hoppas att det även är så vid en närmare granskning. Nu får vi se om konstruktören ändå vill göra mätningarna, men då måste de motivera dessa tydligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar