fredag 31 maj 2013

Fyra och en halv vecka

är det kvar tills slutbesiktningen. Nu måste det gå undan, alla våtrum ska få kakel och klinker, väggar målas, kök monteras, värmepump installeras, invändig och utvändig panel sättas, eldstad levereras och monteras, alla dörrar sättas upp, ekparkett och flytspackelgolv läggas, förrådet byggas klart, köksfönstret levereras och monteras, lampor och strömbrytare sättas upp, porslin installeras, betongskiva med handfat monteras...... Har säkert glömt en massa. Men byggarna verkar hålla farten uppe.

Fick besök av betongbilen som levererade till förråd och carportförrådet.
Bassi och Janne rattar betongsnabeln
Makens proffsiga form till och armering av carportförrådet. Fick erbjudande om anställning hos byggaren ;)

Träspånen är påspikade på hela ateljén och de har börjat på köksväggen. Mer än två tredjedelar klart. Själv målade jag en vägg i kväll medan maken jämnade till betongen i carportförrådet, fem (!) omgångar för att få det riktigt slätt. Nu räcker det säkert med en omgång färg för att få det bra. Helgen bjuder på mer målning och byggande av vägg på carportförrådet så att Björn kan sätta upp elskåpet.

Vår målare Ingela kämpar med taket
Micke murar fundament till eldstaden
En inte så snygg insida av ytterdörren. Jättetråkigt eftersom insidan skulle vara helt slät, enligt dörrleverantören. Får se om det går att åtgärda.

Skena för skjutdörr - intresseklubben antecknar.
Dagen bjöd också på ett stort antal samtal från och till vår kökssnickare Kalle. Bland annat är det väldigt bråttom att få rätt mått på diskbänkarna för att hinna med leveransen innan semestrarna. Fick ritningar som vi måste granska i helgen. Jag anar en liten oro hos honom eftersom tidplanen inte innehåller några luckor alls, inget får bli försenat. Det som styr allt är flytspacklingen av golvet som görs vecka 25. Under den tiden går det i princip inte att jobba inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar