lördag 25 maj 2013

Spackel, spån och tjära

På byggmötet i fredags träffade vi målarfirman, ventilation, el och de som ska lägga flytspackelgolvet = 3,5 timmar. En slutligt diskussion om vad snöskottningen kostat extra och de så omtalade felplacerade kantbalken. Överens under mild protest från båda håll = båda parter känner sig som förlorare (?) ;)

Första kvinnliga hantverkaren är målaren som under några dagar har spacklat alla skarvar och skruvar i hela huset. Snickarna mal på med träspånen med glad min, snyggt blir det och en hel del att måla för oss i helgen.
Ateljédelen nästan helt täckt
Cederpanelen som ska vara på baksidans fasad och granpanelen på densamma men insidan levererades.
Inomhus har plattsättaren lagt flytspackel i badrummet och gästtoan. I helgen ska Daniel och Rikard flytspackla tvättstugan. Alla väggar är gipsade förutom de där skjutdörrarna ska in. Förstår inte hur Erik får ihop allt - det är logistik på högsta nivå.

Flytspacklad gästtoa

Otur med köksfönstret som inte levererats ännu. Två gånger har glaset gått sönder hos leverantören, vi hoppas verkligen på tredje gången gillt.
Kvällssol genom köks"fönstret"

Det kommer bli lite trickigt med det sista lagret golvavjämning. Det blir bland det sista som görs i huset eftersom golvet är känsligt för skador. Bengt berättade att på ett ställe hade det kommit in en insekt som spankulerat runt i golvspacklet och gjort spår som inte gick att dölja utan att det syntes. Låter alltså inte som någon bra idé att lägga golvet på sommaren med tanke på alla småkryp i luften. Om det kommer in en insekt när vår golv gjuts hoppas vi att den går i ett snyggt mönster.

Vi behöver börja gjuta plattan för förrådet på carporten nu. Elskåpet ska nämligen monteras på förrådets vägg och det behöver göras relativt snart. I morgon söndag börjar vi bearbeta grusunderlaget.
Mot ateljén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar