söndag 13 oktober 2013

Dagens skörd

Vårt platta tak samlar på sig en hel del skräp så vi behöver sopa några gånger per säsong. Idag fick det alltså bli städatakdagen.

En av ekollonhögarna på taket
I övrigt börjar carporten bli klar. Alla grejor är inlastade i förrådet inför vintern. Nu är det i princip "bara" ribborna som ska upp på den delen där bilen ska stå. Hur vi ska göra med marken runtomkring tar vi i vår.
Har också varit i kontakt med smeden som levererade cortenstålet till burspråken, entrétak och vedfacket. Vi vill nämligen ha en trappa i corten mellan förrådet och huset. Vi funderade på om den skulle bli hal, men smeden (Skölds bygg och smide i Järna) sa att man kan lacka med sand, låter som en bra lösning. Däremot måste vi se till att den rostar "klart" på ett snyggt sätt innan. Han kommer och kikar på plats på fredag. Hoppas det går att få till något bra. Förlagan finns vid Hornsbergs strand och är en väldigt enkel variant där plåten i princip bara är bockad i trappsteg. Just nu har vi ju en väldigt praktiskt men inte så vacker provisorisk trappa.

Vårt hus uppifrån



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar