lördag 5 oktober 2013

Definitivt slutbesked och kulspruteekollon

Då har vi till slut fått in alla papper till kommunen och fått det slutliga slutbeskedet, allt godkänt och klart från den sidan. Vi måste säga att Nacka kommun har varit riktigt bra och stött oss i projektet. Man hör alltid så mycket illa om bygglovshandläggare och sega handläggningstider, men det har vi faktiskt inte råkat ut för alls. Två dagar efter att papperna var inmejlade så fick vi beskedet. Bra jobbat Nacka kommun och Arne, vår bygglovshandläggare!

Arbetet med carporten fortgår och elektrikerna drog i veckan alla kablar och installerade lamporna och rörelsedetektorn. Troligtvis ett kladdigt jobb.

Men nu  är i princip allt målarjobb klart, elskåpet behöver en omgång till. Innerväggarna i förrådet och golvet är målat. Maken ligger i!
Alltid redo
Den sista panelen fick bli snyggvägg i förrådet

Alla ekar som står runt huset är vackra men inte alltid utan besvär. Så fort det blåser lite smattrar det till rejält på taket av ekollonen som ramlar ner. Framförallt om de hamnar på entrétaket låter det som kulsprutesmatter. Så snart det mesta ramlat ner blir det att gå upp och skotta rent inför vintern. Blir "spännande" att se hur många hinkar löv, grenar och ekollon vi får ihop. Carporttaket behöver också rensas från ekollon så vi inte får en ekdunge där.
Tre kubik grus som vi ska skotta upp under huset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar