söndag 21 oktober 2012

10 000 tjärade trästavar

Helgen har använts till bland annat att fundera på hur vi ska kunna måla och lagra 10 000 trästavar (motsvarar ungefär 200 kvm) så att de är torra och klara att spikas upp i vår.
Ett alternativ är vårt eget garage, men då behöver det isoleras och hållas uppvärmt över vintern till en ganska saftig elkostnad. Kanske kan vara värt det men abret är att vi inte får plats med alla. Inomhus i vårt hus går inte eftersom då kommer det lukta tjära flera år framöver. Kanske kan man hyra en uppvärmd lagerlokal om det finns tillräcklig ventilation och att lukten inte biter sig fast. Har kikat runt lite men inte hittat någon lokal som är lagom stor, vi behöver mer än 10 kvm och mindre än 300. Dessutom hyrs de flesta lagerlokaler ut med kontor, vilket vi ju inte behöver.
Sedan har vi det nätta jobbet att doppa alternativt spraya alla bitar på alla sidor. Hur det exakt ska gå till har vi inte riktigt klart för oss ännu.
Ett sista men antagligen det dyraste alternativet är att låta målare göra jobbet. Har skickat ut offertförfrågan via Målarelistan. Får se om någon nappar på det här hästjobbet..... troligt är det nog inte.
Har vi riktigt otur (nu är jag på det humöret) så har den litauiska leverantören signalerat att det kan bli svårt att få fram tillräckligt hög kvalitet på alla 10 000. Till den här provleveransen på 40 stycken använde de 15 löpmeter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar