fredag 2 november 2012

Det här ska bli roligt....

...tyckte även elektrikern. Vi hoppas att han menar det :) Gick igenom våra elritningar och förslag på armaturer tillsammans med elektriker och Erik. Två timmar tog det. Ska vi ha trådlöst för dator, tele och tv eller inte? Tyvärr kan bli svårt att placera strömbrytare i den bärande stolpen mellan skjutpartierna som vi tänkt, men vi får se när stolpen är på plats vad som går att göra. Elektrikern sa att LED-lampor kanske inte ger tillräckligt ljus eftersom vi har relativt högt i tak. Det kan vi prova ut senare vad som funkar. Hoppas bara vi kan testa det när det fortfarande är mörkt på kvällarna.
Platschef
Tomten är nu ordentligt uppgrävd och det mesta av berget som skulle bort är bortspräckt. Lite finjusteringar kvar för att få horisontella ytor för pelarna. De vet inte heller hur det ser ut där ateljén ska stå, verkar som berget stupar rakt ner och då måste de gräva ner till frostfritt (1,6 m) och sedan göra en särskild "förankring" för pelarna.
De har också schaktat ur för vår infart och börjat grusa den.
Nästa vecka ska de börja transportera bort all sprängsten.

Plommonträdet fick de ta ner för att kunna komma in med maskinerna på tomten. Som tur är var det i dåligt skick och gav i princip ingen frukt. N
Vi väntar också på att kommunen ska komma och fylla igen hålet i gatan så att byggarna kan använda den uppfarten också. Nu måste de köra över tomten. Kommunen var visst där under dagen och tittade men åkte iväg igen utan att göra något.





Fullkomlig leråker

Ex-jordkällaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar