söndag 4 november 2012

Trådlöst?

Har försökt förstå vad som blir bäst lösning med bredband, tv och telefon, fast eller trådlöst. Det är urusel täckning på det vanliga mobilnätet och risken är ju att det är detsamma i 4G-nätet även om täckningskartan säger att vi ska ha "bästa" täckning. De mobila lösningarna känns minst sagt osäkra, operatörerna garanterar ju inte att det fungerar klockrent eftersom berg etc kan vara "i vägen".

Vi frågade Telia i somras om de hade tänkt dra fiberkabel till vår väg, svaret blev en offert på indragning av kopparkabel för 10 tusen pix!?. Så nu har de fått frågan igen. Känns inte rimligt att dra in koppar för att strax därpå byta till fiber om de bestämmer sig för att dra det. Hur som helst förbereder entreprenören med tomrör ifall vi vill dra in kabel i huset. Däremot behöver elektrikern veta om de ska dra rör för datatrafik mm i väggarna. Ett lite trickigt beslut eftersom vi inte i förväg kan veta om det trådlösa nätverket inuti huset kommer fungera bra.

Hur som helst har vi hittat en ursnygg lampa för fasadbelysningen som skulle passa fint med corteplåten på framsidan och entrétaket. Har ingen återförsäljare i Sverige men det finns en nätbutik som säljer dem i alla fall: http://www.light11.eu/Vibia/Break-4110.html. Inte de billigaste men kanske hyggligt överkomligt 2 000 kr styck.


å kanske de här till baksidan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar