lördag 16 mars 2013

Stora Norrland, Skåne, ställningen och spik

Dagen har vi tillbringat på bygget med att sortera upp virke från formen och spikutdragning. Julia hjälpte till några timmar tills det var dags för henne att åka till kompisen i Uppsala.
Två trevliga ställningsbyggare (från varsin ände av landet) var också ute och försökte hinna få färdigt den ställning som ska vara uppe till måndag så snickisarna kan börja med taket och utegipset.
Vi fick också finbesök av Benke som inspekterade bygget och konstaterade att det inte var några fuskbyggare i farten ;). Lennarts bror Tom var också ute och kollade läget. 
Nästan lite synd att de vackra takstolarna ska kläs med innertak
En av tre högar som vi sorterade
Det är verkligen en utmaning att få ställningen på plats på vår kuperade tomt.
Undrar vems fru som inte fick frukostmaten inhandlad....?

I går hade vi dessutom byggmöte och gick igenom lite av varje. Lite strul vad gäller dörrarna då ingen hittills velat ge offert på dem med FSB:s handtag. De är tyska och antagligen lite meckiga att få på plats. Men Erik tyckte vi skulle avvakta med att leta nya, det kan kanske ordna sig ändå.
Dessutom ute hos Nisseby Snickeri för att ytterligare en gång detaljera beställningen. De måst ju komma in och mäta i huset och det kan de inte göra förrän innerväggarna är uppe. Förhoppningsvis ska de vara på plats under vecka 16. Det innebär också en hel del logistiska utmaningar, framförallt för badrummet där vi ska ha en betongskiva/handfat över det skåp som Nisseby ska bygga. Den är vinklad och måste passa perfekt för att det inte ska bli glipor. Frågan är vem som ska mäta upp det och när för att det ska bli så exakt som möjligt.


Skrapning av mark för att få ställningen att stå stadigt

En glad Bassi och Källis





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar