torsdag 28 mars 2013

Tretimmarsbyggmöte

Normalt sett brukar vi klara av våra byggmöten på runt en och en halv timme. Idag blev det hela tre. Mycket diskussioner om hur olika delar ska byggas. Allt finns nämligen inte detaljerat på ritningarna. En del rördragningar har hamnat lite fel och där måste de på vissa ställen bila upp och dra om. Det är tydligen inte alltför ovanligt att det händer och det är inte så svårt att förstå. Det viktiga är att det går att åtgärda så vi slipper rör utanför väggarna.
De logistiska utmaningarna att ha flera leverantörer (bygg-, kök-, och betongdesign) kräver också sina diskussioner. Till nästa byggmöte ska vi försöka få ut Nisseby snickeri som ska bygga köket.  Inte säkert att alla innerväggar är på plats så att det går att mäta exakt. Vissa delar kräver att fönstren är på plats och de kommer inte förrän runt den 24 april, och sedan ska de ju monteras också. Vi får hoppas att det går att beräkna måtten ändå.
Takfläkten har vi beställt så att de kan sätta fast den innan gummiduksläggarna kommer.

Vi kommer också lösullsisolera väggarna istället för att använda "vanliga" isoleringsmattor. Det bör både bli billigare och ge bättre u-värde.

Snickarna är i full gång och de har i veckan varit sex stycken på plats. Det är både takläggning och utegips som spikas.
På tisdag är det dags för kontrollansvarig och kommunens inspektion av bygget.

Janne och Bassi spikar tak

Öppet hus

Diskussioner om skafferiet och förrådets vägg. Lutar åt att skafferiet får bli lite större än på ritningarna.

Jocke gör nåt




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar