tisdag 2 juli 2013

En hektisk dag och Jocke jobbar sent

Ateljén


Vi tog båda semester för vi misstänkte att det nog var bra att vara på plats så här dagen före slutbesiktning och slutsamråd med kommunen.
Kikade på golvet som lackades igår, blev inte särskilt bra. Det syns precis hur de har rollat lacken och det har blivit som ränder på golvet. Antagligen inget som går att åtgärda, men de ska höra med leverantören varför det blev så här :(
Eftersom betongbilen skulle komma vid lunchtid hade maken (igår) fått tipset att gräva groparna för de 6 plintarna i carporten så vi skulle kunna få betongen som blev över när de gjutit balkonggolvet och golvet mellan förråd och entré (vilken lång mening det blev). Så det blev gjort i går kväll med hjälp av schwågis Tom.
På förmiddagen måttade vi in höjd och var formrören skulle stå. Iväg och handla rör och balkskor och på väg tillbaka ringer Erik och säger att betongbilen har kommit. Det blir till att få ner rören och måtta in balkskorna i en rasande fart, med lite goda råd från snickarna. Så nu står 6 prydliga (?) plintar på plats.
Hanns med lite målning under burspråken också.
Fotograf: Erik


Smedernas lösning för att få vattnet från taket över entrétaket att rinna åt rätt håll

Sedan började vi skruva ihop de Ikeagarderober vi ska ha i dressing-room. 
Dottern hjälper till med garderobsskruvning

Hann med en genomgång med Erik av egenkontrolldokumenten och annat pappersjobb. Pratade med kontrollansvarig, som kommer in från sin semester för att vara med på slutsamrådet. Saknade också lägeskontrolldokumentet och fick jaga det. 
Jocke gör något, på övertid

Våra elektriker kämpade på till efter sju och fick igång både takbelysning, nischbelysning (ursnyggt) och min uppfinning i badrummet, väggelvärme istället för handdukstorkar.
 
Vid åtta-tiden ringde de som skulle bära in betongskivan till badrummet och sa att de var på väg. Vi behövde såga upp ett hål i kommoden för att avloppsränna och -rör skulle kunna få plats. Snabbt mäta, såga, fixa stöttor under kommoden, för säkerhets skull. Den ska hålla för tyngden men vi vågade inte chansa. Nisseby får kika på det i morgon. Tur att vi fortfarande var kvar och hade verktyg för att fixa.
Middagen fick vänta till kl 21. 
Fick trevligt finbesök av Magnus som kom förbi för att lämna lite ritningar till Erik.

Nu en sista genomgång av alla papper inför morgondagen. God natt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar