tisdag 9 juli 2013

Om att slarva bort två diskbänkar

Nu börjar det bli alldeles för mycket strul.
Idag skulle äntligen diskbänkarna levereras och Ronny från Nisseby var på plats redan 7 på morgonen. Schenker ringde i går och meddelade att de skulle leverera mellan 11-12. Vid halv nio ringer en tjej från Schenker och undrar vad det är vi ska ha levererat !? Jag säger två stora diskbänkar på 3 meter st och totalt 150 kg. Hon säger att de ska finnas i terminalen, hon ville bara veta vad hon skulle leta efter. Man börjar ana oråd i mossen. Tar ledigt några timmar från jobbet och åker ut till bygget. Vid 13 har ingen ringt. Ringen Schenker men de kan inte säga något utan fraktnummer. Ringer tjejen som ringde på morgonen, hon säger då att de aldrig hittade diskbänkarna! Nähä och så ringer de inte och berättar det. Ett antal telefonsamtal med både runt- och bortkopplingar visar det sig att de är "borta" och att de har börjat söka. Jag är väldigt tydlig med att vi har en snickare som väntar på att installera diskbänkarna och att vi absolut behöver dem idag. De lovar återkomma med status. Halv tre har vi inte hört något så jag ringer igen och blir vidarekopplad igen. Nu visar det sig att de inte har en aning om var de har tagit vägen. Förklaringen är "ibland gör man misstag" och "ibland kommer saker bort". Man baxnar!! Det enda de gör hela dagarna är att ta emot och leverera gods och inte ens det lyckas de med.

Kanhända måste vi göra någon form av provisorisk diskbänk och vatten och avloppsinstallation till slutbesiktningen. Dessutom kommer vi inte ha ett fullt fungerande kök när vi flyttar in. Vi får verkligen  hoppas att vi eller entreprenören kan skaka fram en röris med kort varsel.
En snygg mässingskran, men med fel ring levererad.

Sedan hann inte Nisseby tillverka allt som vi hade beställt. Golvspackling och -lackning försenade ju allt arbete i minst en vecka. Det blir att ha hantverkare springandes när vi flyttat in och under vår semester också. De är ju himla trevliga så det gör egentligen inget :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar