söndag 14 juli 2013

Tolv timmars arbetsdagar...

..är det för oss nu när det närmar sig inflyttning. Mark kommer tidigare än beräknat, redan på tisdag. Därför behövde vi röja undan på tomten och sortera och flytta det inför carportbyggningen. Dessutom vill vi fixa till lite provisorier inomhus eftersom vi t ex inte får sittbänkarna förrän i augusti. Lördagen blev röjardagen och nu är det riktigt snyggt runt huset.
Flera beundrare visade sig under dagen och var nyfikna på huset. Först en liten familj som bodde i grannskapet. Senare under dagen en arkitekt som ville veta vad vi använt för färg. Han hade ritat ett fritidshus åt sin syster som ska svartmålas. Huset var nominerat till Nackas stadsbyggnadsutmärkelse och nu var han orolig att få stryk av vårt :). Bra marknadsföring för Charlotte.

Den berömda diskbänken, nu även med kran.


Entré med provisorisk trappa



Huset från svärmors tomt

Idag var vi först på Fredells och köpte mdf för att göra provisoriska sittbänkar och cisternlock till badrumstoan. Blev riktigt snyggt (har dock ingen bild på dem). Maken, dottern och jag började sortera plank. Först tröttnade Julia så hon fick gå in och skruva lådor till garderoberna. Sedan blev jag inskickad i huset för att göra något annat, då mitt humör inte var på topp. Tycker vi har sorterat och flyttat virke hur många gånger som helst. Men vid närmare eftertanken är det nog Lennart som har skött merparten. Så jag sågade till och målade cisternlocket, målade kantbrädor på hus och förråd och skruvade fast en del garderobsinredning. Klockan 21 for vi hemåt. Det kändes dock som att vi ändå fått en hel del gjort.
Även idag kom ett par in på tomten och beundrade huset.

Det blir fullt upp i veckan för snickarna som ska göra klart listerna inomhus, klä balkongen med tak och panel. Balkongräcket ska också upp. Elektrikern har också lite kvar att göra. Tyvärr hade en hel del av armaturerna lång leveranstid så de hinner vi antagligen inte få dit den här veckan.

Nattinatti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar