onsdag 10 april 2013

Huset svävar och f-n för eldstaden

Formen är riven så nu svävar huset på riktigt. Det syns knappt att berget är spräckt under för sargen hamnade riktigt snyggt.
Så här ser det ut under ateljén
Golvvärmeslingorna är utlagda och armeringen läggs nu. Gjutningen planerad till måndag.

Vi har också haft ett långt samtal med Charlotte (vår arkitekt) om alternativ till Sparthermkasetten. Vi hade nämligen föreslagit att vi skulle sätta in en fristående kamin istället. Hon ritade upp det lite snabbt i 3D, men det såg verkligen inte klokt ut, tyckte varken hon eller vi. Plan A är nu den offert som Erik har lagt ut på Dovre-kaminen, som vid närmare eftertanke ser helt okey ut. Även Charlotte gillade den :)
Plan B är nu en annan lite mer fristående kamin som heter Stuv 16. Men den kräver lite utredning, går det att bygga vägg ovanför, hur ansluter vi till tilluften. Den finns nämligen redan en ingjutet rör för detta och det gäller att det går att ansluta. Helst skulle vi vilja kunna ställa den direkt på betongskivan, den kanske skulle kunna gå om vi kan göra ett hål för tilluften i den. Men vi hoppas verkligen att vi slipper ta till plan B, för det skulle innebära ytterligare en offertvända för Erik och det börjar bli bråttom att beställa och få allt på plats. Han blir nog inte glad.
Plan B



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar