lördag 27 april 2013

Klart för lösullsisolering med mera med mera med mera

Vi nöjde oss med tre timmars byggmöte igår, som vanligt tar allt längre tid än vi tror. För första gången på länge var även Magnus med. Eftersom de har börjat jobba mer inomhus blir det många detaljfrågor. Vi måste nu också bestämma oss definitivt för eluttag och strömbrytare. Elektrikern (som numera är Peters son Björn) har föreslagit Eljo Exxact. Sådär tycker jag, de i plast har rundade hörn. Men glasramarna är snygga men tyvärr tio gånger dyrare. Vi vill nog stå kvar med det vi valt tidigare, nämligen Giras. De har nämligen en mässingsram som skulle bli urläcker på gästtoan.
Elrör dragna - prydligt markerade med var de ska till.

Huset är nu förberett för lösullisolering nu på måndag.
Väggar inplastade och reglade - vy mot badrum och klädkammare.

Äntligen har vi bestämt och Erik beställt eldstaden, blir den Stûv som vi tittade på för några veckor sedan. Nu ska vi rita hur den ska byggas in eftersom arkitektritningen inte går att använda exakt som den är. Bland annat tänker vi ha ett vedfack under förutom en i väggen mot ateljén.

Fönstren  från Hajom som skulle kommit i fredags kommer också på måndag - det lär bli en hektisk dag för dem. Tyvärr levererades fel glas till de steppade fönstren så de är ytterligare försenade. Tur i oturen gör det inget, eftersom de inte är redo för att montera dem ännu.

Nu har vi bokat slutbesiktning till 3 juli och därefter hoppas vi kunna ha ett slutsamråd med kommunen strax därefter. Ett aber i sammanhanget är att vår kontrollansvarig har semester från vecka 27-31 och vi behöver ha slutbeskedet senast vecka 30 för att slippa bo i en container. Får se om han kan tänka sig att offra en dag för oss.

Det är ofantligt mycket administration runt bygget också, inte bara praktiska frågor. Försöker också få kontroll på alla egenkontroller. Stefan hade inte fått in någon från varken konstruktör eller arkitekt så de har vi fått be om. Verkar inte som de visste att vi ville han in sådana! Pappa fick skriva på egenkontrollen på energiberäkningen han gjorde till bygglovet i höstas.

Kalle kom också och mätte köket. I övrigt är det full fart och åtta gubbar exkl elektriker, vvs och vent, är på bygget för att det ska gå undan.

Belysningen i badrummet är inte helt enkelt heller. Vi hade tänkt oss ett svart pendlande lysrör, vilket vi till slut hittade med rätt IP hos Anell. Men då kostade den nästan 12 000 kr!! Får se om elektrikern kan köpa den billigare, annars kanske vi kan använda samma lysrörstyp som vi har vid entrén, en Pole 50 från Flux.
Vy från badrummet

Källis har testspikat träspånen efter studiebesöket i Sumpan i förra veckan. Ser bra ut!

Den här lilla detaljen orsakade utryckning i torsdags. Visade sig dock att det bara var måttet på arkitektritningen som var fel. Ingen vägg behövde flyttas :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar